Yayınlanma Tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi

Rektörümüzün, “30 Ağustos Zafer Bayramı” Kutlama Mesajı

Ecdadımızın Aziz Vatanımızın bağımsızlığı, Milletimizin hürriyeti için başlattığı onurlu mücadele neticesinde yazılan büyük destan, 30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, Dumlupınar’da kesin bir zaferle sonuçlanmış ve sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlu Zafer ile sadece düşman mağlup edilmemiş, ilelebet ayakta duracak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açan Milletimiz, 30 Ağustos Zaferiyle bağımsızlık meşalesini sönmemek üzere yeniden yakmış, adeta küllerinden yeniden doğarak bu toprakların yegâne sahibi olduğunu bir kez daha ilan etmiştir.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, başta İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadelemizin kahramanları olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube