YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri E-Devlet Üzerinden  25-28 Eylül 2022, Yüz yüze kayıtlar ise 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Yüz yüze kayıt işlemini tercih eden adayların üniversitemize bizzat başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

E-Devlet Üzerinden Kayıt Tarihi:  25-28 Eylül 2022

Yüz Yüze Kayıt Tarihi:  26-30 Eylül 2022

Kayıt Yeri:  Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey Kampüsü Merkez/ÇORUM


Kayıt İşlemi ve Sonrasında İstenen Belgeler

1- Ortaöğretim kurumlarından alınan Diploma veya Çıkış Belgesinin aslı. (Başarı Belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz),

2- YKS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı),

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

4- Erkek adaylardan bakaya veya yoklama kaçağı olanlar, Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi (Fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair belge),

5- Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümüne yerleşen öğrenci adaylarımızın kayıt işlemleri için şahsen müracaat ederek tam teşekküllü hastaneden sağlık kurulu raporu getirmeleri gerekmektedir.

6- Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne yerleşen öğrenci adaylarımız kayıt işlemleri için şahsen müracaat etmeleri ve bu programa kayıt olmak için Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin itfaiye erliğine atanma şartlarındaki (Madde 15) sağlık koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Adayların ayrıca atanmaya ilişkin koşulları incelemelerinde de yarar görülmektedir. (Devlet Hastanesi veya Sağlık Bakanlığının ruhsatlandırdığı özel hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu gerekmektedir. Adayların alacakları heyet raporunun içerisinde itfaiyeci olmasında veya itfaiye eri olmasında sakınca olmadığına dair ibare, boy ve kilo oranının heyet tarafından ölçülerek, boy ve kilo oranının raporun içerisinde yer alması gerekmektedir.)


Kayıtla İlgili Önemli Notlar

1- Yüz yüze kayıt işlemleri, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey kampüsü Çorum adresinde yapılacaktır. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2- Posta ile kayıt yapılmaz.

3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayanlar herhangi bir hak talep edemezler.

4- Elektronik ortamda kaydını tamamlayan öğrencilerimizin ayrıca belge teslimi için Üniversitemiz kayıt merkezine bizzat gelmelerine gerek bulunmamaktadır.

5- Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.


Kayıt İşlemini Tamamlayan Öğrencilerimizin Yapması Gereken Diğer işlemler

1. İkinci öğretim programlarımıza yerleşen öğrencilerimiz, 25 Eylül 2022 tarihinden itibaren okul numarası ile ücretlerini Halk Bankası şubelerine yatırmaları gerekmektedir.

2. Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine (ubys.hitit.edu.tr) giriş için,  Kullanıcı Adı Öğrenci Numarası; Şifre ise T.C. Kimlik Numarasıdır. (Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.) Sisteme ilk girişte şifrenizin değiştirilmesi önemle tavsiye olunur.

3. Öğrencilerimizin derslere girebilmeleri için, Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği’nin Kayıt Yenileme (Madde-7) ve Derse Kaydolma Esasları (Madde-19) hükümleri çerçevesinde her dönem başında ders kayıtlanma işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt olan öğrencilerimizin, 25-30 Eylül 2022  tarihleri arasında Üniversitemiz otomasyon sistemine (www.ubys.hitit.edu.tr) giriş yaparak ders kayıt işlemlerini mutlaka yapmaları gerekmektedir. Ders kayıtlanma işlemini belirtilen süre içerinde doğru bir şekilde yapmayan öğrencilerimiz, ilgili döneme ait derslere ve sınavlara giremezler.


Hitit Üniversitesine yerleşen öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube