Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2023 Cumartesi

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Kutlama Mesajı

Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun!

Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek temelini attığı Cumhuriyetimiz, bugün Aziz Milletimizin inanç ve gayretleri ile asırlık koca bir çınar olmuştur. Bu vesileyle; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bir asır önce İstiklal Harbimizden zaferle çıkmamız için hiçbir fedakârlıktan kaçmamış vatan evlatları ve yeni devletimizin kuruluşunda görev almış kahramanları büyük bir saygı ve hürmetle yâd ediyorum.

Bizler bu şanlı Milletin evlatları olarak nasıl bir miras üzerinde yaşadığımızın ve nasıl bir emaneti taşıdığımızın farkındayız.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında “Türkiye Yüzyılı Ülküsü” ile Aziz Vatanımızın daha güçlü ve müreffeh kılmak adına var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu doğrultuda Cumhuriyetimizin genç yüzlerini yetiştirdiğimiz Üniversitemizde, 100 yıllık geçmişimizden aldığımız güçle, 100’lerce yeni başarıya imza atarak Aziz Milletimizin yüzünü güldürmek için her alanda var olmaya devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, şüphesiz hepimiz için en büyük mirastır. Bu bilinçle Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza daha fazla sahip çıkmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Daha nice 100 yıllara erişmek ümidiyle Yüce Allah’ın Vatanımız ve Bayrağımız uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin şehadetlerini kabul eylemesini diliyor, gazilik mertebesiyle şereflenmiş bütün gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Saygılarımla.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube