Yayınlanma Tarihi: 23 Nisan 2023 Pazar

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 103’üncü yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, Milletimizin yaşamında bir dönüm noktası olan, bağımsızlık yolunda milli irade dışında hiçbir yönetimin ve gücün tanınmayacağının kesin ilanıdır. Milli bağımsızlığımızın, egemenliğimizin öncüsü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, 103 yıldır birliğimizin, beraberliğimizin ve bağımsızlığımızın güvencesidir ve ilelebet de olmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli iradenin egemen kılındığı 23 Nisan 1920’yi; ülkemizi kalkındıracak ve yükseltecek çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi onlara duyduğu güvenin bir tezahürüdür. Gazi Meclisimizin kuruluş tarihi, milli bayram olmanın ötesinde evrensel bir özellik kazanarak tüm dünya çocuklarının da bayramı olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103. yılını ve geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anar, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube