Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Bugün, 104’üncü yıldönümünü idrak ettiğimiz 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası ve kutlu bir mücadelenin miladıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele,  Amasya, Erzurum ve Sivas'tan tüm yurda yayılarak milli bir dirilişe dönüşmüştür. Aziz Milletimiz, bu kutlu yürüyüşü; vatanını, al bayrağını azim ve cesaretle savunarak büyük bir zaferle taçlandırmıştır.

Zorlu mücadeleyle elde edilen zaferin ilk adımı olan 19 Mayıs’ı, ülkemizi aynı ruh ve heyecanla omuzlarında yükselteceğine inandığı gençlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere verdiği önemi “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözleriyle ifade etmiştir.

Samsun'da yakılan diriliş meşalesi, bugün de gençlerimiz sayesinde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan güvenimiz tamdır. Hitit Üniversitesi olarak her alanda ülkemizi kalkındıracak olan gençlerimizi en iyi şekilde hazırlama gayretimiz devam edecektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve güzel vatanımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, üniversitemizin değerli öğretim elemanları, öğrencileri ve şanlı Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube