Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2023 Cumartesi

Gençler için Medya Okuryazarlığı Zirvesi

Sevgili Öğrencilerimiz,

İletişim teknolojilerinin tarihte hiç olmadığı kadar hayatı etkilediği günümüzde bu teknolojilerin kullanımı konusundaki farkındalık da bir o kadar önem kazanmıştır. Bu teknolojilerden birisi olan medya, insanların hayatlarını gündelik ilişkilerden uluslararası ilişkilere kadar birçok alanda etkilemektedir. Özellikle büyük bir etkiye sahip medyanın ne olduğu, etki alanlarının neler olduğu, medyanın kötüye kullanımının önüne nasıl geçileceği gibi sorular araştırmacılar tarafından giderek daha fazla cevaplanmaya başlanmıştır. Zararlarından kaçınma için gerekli olan yetilerin kazanılması olarak tanımlanmaktadır. 

Üniversitemiz Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi olarak öğrencilerimizin medyayı bilinçli kullanmalarını ve medyanın muhtemel zararlarından kaçınmaları için gerekli olan yetileri kazanmalarını önemsiyoruz. Bu doğrultuda ofisimiz tarafından Erasmus+ Gençlik programı kapsamında “Fake news: Tackling Discrimination” projesi yürütülmektedir. İlgili proje kapsamında 18-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Ankara’da “Gençler için Medya Okuryazarlığı Zirvesi” gerçekleştirilecektir. İlgili proje etkinliklerinde Üniversitemizi temsil etmek üzere 25 öğrencimizin (ön lisans, lisans, lisansüstü fark etmeksizin) masrafları proje bütçesinden karşılanmak üzere katılım sağlaması planlanmaktadır.

Katılımcıların seçiminde Eurodesk Ofisi’nde görev almakta olan gönüllü öğrencilerimize, deprem felaketinden etkilenen öğrencilerimize ve TÜBİTAK 2209 A-B programları kapsamında proje başvurusu yapmış olan öğrencilerimize öncelik verilecektir.  Son başvuru tarihi 02.07.2023 olup projeye katılmak isteyen öğrencilerimizin buraya tıklayarak kayıt yaptırması gerekmektedir. 

Sorularınız için “tto@hitit.edu.tr”  e-posta adresi veya “0364 219 2877” numaralı telefon üzerinden iletişim kurabilirsiniz.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube