2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alım İlanı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alım Başvuruları 15 - 28 Ocak 2024 tarihleri arasında https://ubys.hitit.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 linkinden çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Adayların aşağıda yayınlanan programların şartlarını okuyarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Takvimi

Sınava/Mülakata Çağırılacak Adayların Açıklanması

31 Ocak 2024

Sınav/Mülakat Günü

05-06 Şubat 2024

Sonuç İlanı

12 Şubat 2024

Yeni Öğrenci Kesin Kayıtları

13-16 Şubat 2024

Kayıt Yaptırmayan Yeni Öğrencilerin Yerine Yedek Öğrenci İlanı

19 Şubat 2024

Kayıt Yaptırmayan Yeni Öğrencilerin Yerine Yedek Kayıtları

20 Şubat 2024

BAŞVURU KOŞULLARI VE DEĞERLENDİRME

1.Lisansüstü programlara alan dışı kontenjanından kayıt olan adaylara ilgili anabilim dalı tarafından bilimsel hazırlık programı uygulanır.

2.Sisteme Yüklenen Mezuniyet ve Transkript Belgelerinde mezuniyet ortalamasının 100’lük sistemde karşılığının bulunmaması halinde; Yükseköğretim Kurulu’nun dönüşüm tablosu esas alınarak, sisteme yüzlük değer olarak bu değerin girilmesi gerekmektedir. Adayların yanlış beyan sebebiyle mağduriyet yaşamaması için bu konuda dikkatli giriş yapması kendi yararlarına olacaktır.

3.Adaylar Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarından en fazla birine başvurabilirler. Ancak başvurdukları programlardan birinin tezsiz birinin tezli olması durumunda iki ayrı programa veya tezli programların dışında sadece iki tezsiz programa da başvuru yapabilirler.

4.Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran öğrenci adaylarının, yapılacak ön değerlendirme sonucuna göre belgeleri tam ve uygun olan adayların tamamı başvuru koşulları ve kontenjan tablosunda varsa bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavına katılacaktır. Bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavı yapılmayan program alımlarında sıralama diğer istenen belgelere göre yapılacaktır.

5.2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde öğrenci alımı yapılması planlanan Tezsiz Yüksek Lisans (İÖ) Programlarında, asgari olarak 10 öğrencinin kesin kayıt yaptırmaması durumunda ilgili programlar açılmayacaktır.

6.Uluslararası öğrenci adaylarının Enstitü bünyesindeki lisansüstü programlara başvuru ve kabulü, “Hitit Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Adaylarının Lisansüstü Programlara Başvuru ve Kabul Yönergesine göre yürütülür. Başvuru için Uluslararası Ofis https://intoffice.hitit.edu.tr/tr sayfasını takip ediniz.

Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

Doktora Programı

ALES Sınav sonucu

Yabancı Dil Sınav Sonucu

Tezli Yüksek Lisans Programı

ALES Sınav sonucu

Yabancı Dil Sınav Sonucu

Yüklenmesi Zorunlu Değil

Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Zorunlu

Çevrimiçi (Online) Başvuru için tıklayınız (15 Ocak 2024 tarihinde açılacaktır).

Örnek Başvuru  Kılavuzu için  tıklayınız.

Formlar ve Belgeler:

Doktora Programları

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Tezsiz Yüksek (İ.Ö.) Programı Ücretleri

Örnek Başvuru Kılavuzu