Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2024 Pazartesi

Öğrencilerimize Erasmus+ Gençlik Programı Kapsamında Yurtdışı Fırsatı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında yürütülen ve Avrupa gençliği arasında medya okuryazarlığı ve dijital vatandaşlık bilincini artırmayı amaçlayan “Fake Off” isimli projeye ortak olarak katılmaktadır. Bu proje, 19-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Arad/Romanya'da gerçekleştirilecek ve 6 farklı ülkeden katılımcıları bir araya getirecektir.

Program Hedefleri:
Genç katılımcılarda kritik düşünme ve medya okuryazarlığı becerilerini geliştirme,
Online bilgileri eleştirel bir şekilde değerlendirme yeteneklerini güçlendirme,
Sorumlu dijital vatandaşlık bilincini teşvik etme ve Avrupa gençliği arasında işbirliği ve aktif katılımı özendirme.

Bu Gençlik Değişimi Sizlere Neler Sunacak?
Bilgi analizi ve kritik düşünme üzerine oturumlar,
Medya okuryazarlığı hakkında bilgiler,
Online ortamda sorumlu katılım için etkili "eğitim",
Dijital araçlar, kaynaklar ve fırsatlar hakkında bilgilendirme,
Takım oluşturma aktiviteleri.

Başvuru Bilgileri:
Proje faaliyetlerine katılmak üzere üniversitemizi temsil etmek üzere seçilecek 5 öğrencimizin masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır. Katılımcıların seçiminde Eurodesk Ofisi’nde görev almakta olan gönüllü öğrencilerimize ve TÜBİTAK 2209 A-B programları kapsamında proje yapmış olan öğrencilerimize öncelik verilecektir. Son başvuru tarihi 25.04.2024 olup, katılmak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki linkten kayıt yaptırmaları gerekmektedir.