Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104’üncü yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz.

23 Nisan 1920, vatan topraklarımızın dört bir tarafının işgal edildiği hayati bir dönemde, milletimizin yeniden dirilişinin miladıdır. Kurulan ilk meclisimiz ile birlikte “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir." denilerek, istiklâl ve istikbal mücadelemiz için yeni bir dönüm noktası başlamıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu özel günü geleceğimizin mimarları çocuklarımıza armağan ederek Aziz Vatanımızın mirasçılarına olan güvenini ve umudunu karşılıksız bir şekilde göstermiştir.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104. yılını ve geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anar, Milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!


Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube