Yayınlanma Tarihi: 29 Ağustos 2024 Perşembe

Rektörümüzün, “30 Ağustos Zafer Bayramı” Kutlama Mesajı

Tarihimizin kahramanlık ve gurur dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Asil Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı Büyük Taarruz, kesin bir zaferle sonuçlanmış, adeta yeniden şahlanarak bağımsızlık ve hürriyetten ödün verilmeyeceği tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını açan Milletimiz, Büyük Taarruz ile Anadolu’yu ilelebet Türk yurdu olarak tescillemiştir.

Bizler de aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetine; Cumhuriyetimize, demokrasimize ve tüm değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. Bu asil Milletin ferdi olmanın şerefini ve onurunu her zaman göğsümüzde taşıyacağız.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Büyük Taarruz’un Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadelemizin kahramanları olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içen şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.


Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube