Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2011 Cuma

Üniversitemiz Tarafından “Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından 25 Kasım 2011 Cuma günü Devlet Tiyatro Salonu’nda “Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele” konulu bir konferans düzenlendi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan KURAL, üniversitemiz yönetimi ve akademisyenleri ile Çorum’daki pek çok lise öğrencileri katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan KURAL, çevre ve vatandaşlık bilinci, hayvan sevgisi ve hayvan hakları, sigaranın zararları ve sağlık konularında bilgiler verdi.

 “Bir ulus lisanını kaybederse sömürülür” diyen Prof. Dr. KURAL, saatlerce Tv izlemekten ve Chat yapmaktan dolayı Türkçemizin ne derece bozuk bir hale getirildiğine dikkat çekerek, tüm katılımcılara kitap okuyalım ve Türkçemizi kurtaralım mesajı verdi.

Yaşayan, canlı olan her şeyin değerli olduğunu ve yaşam için suyun hayatımızda çok önemli bir paya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. KURAL, “En zor ölüm susuzluktan ölmektir” diyerek sadece 2 dakika ayırıp bir kaba su koyarak doğadaki pek çok hayvanın ölmesinin engellenebileceğini ifade etti. Prof. Dr. Orhan KURAL, konuşması sırasında şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anısını Ayten AKMAN’ın “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını dinleterek konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

 

Konferansın son kısmında sigaranın zararlarından da bahseden Prof. Dr. KURAL, bir öğrenciden sigara bırakma sözü aldıktan sonra tüm konuklara sigarayı bırakalım çağrısında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

 

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube