Yayınlanma Tarihi: 19 Aralık 2011 Pazartesi

Üniversitemiz Educatürk İstanbul Uluslar arası Eğitim Fuarı’na Katıldı

Üniversitemiz yurt içinde ve yurt dışında daha etkin tanıtılması amacıyla düzenlenen tanıtım etkinlikleri kapsamında 15-16 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Merkezi’nde Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı.

İstanbul Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı'na birçok üniversite ve eğitim kurumu açtıkları stantlarla öğrencilere ilgi duydukları alanlarda tanıtımlar yaptı. Fuarda stant açan Üniversitemiz katılımcı öğretmen ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrencilere broşür ve promosyon dağıtılan Üniversitemiz standında İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muammer CENGİL, Mühendislik Fakültesi  Arş.Gör. Eda AKTAŞ  ve Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Canay UMUNÇ, öğrencilerle birebir ilgilenerek akıllarındaki soruları cevaplandırdı. Ayrıca TV kanallarından TV8, TRT Okul, CNBCE, ZTV ve İhlas Haber Ajansı standımıza uğrayarak stant yetkilileriyle röportaj yaptılar.

İstanbul Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı etkinlikler kapsamında düzenlenen Sempozyum Programında Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muammer CENGİL “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Üniversite İşbirliği” konulu bildiri sundu. CENGİL, sunumunda OKA’nın 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluş Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun’un 3. Maddesine dayanılarak Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda 10 Kasım 2008 tarih ve 2008/14306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulduğunu ve kalkınma ajansları ulusal kalkınma plan ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bölge plan ve programlarının uygulanmasını sağlayıcı faaliyet ve projelere destek olduğunu ve bölgenin yerel kalkınmasına hizmet ettiğini belirttikten sonra OKA ile üniversite işbirliğini Üniversitemiz örneğinden dinleyicilere aktarmıştır. Üniversitemiz  olarak “İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Sektörel Talep Araştırması” başlıklı OKA ile ortak proje yürüttüklerini belirten  CENGİL,  bu proje ile Meslek Yüksekokullarının yetiştirdiği elemanların daha nitelikli hale gelmesi, iş çevrelerinde aranan elemanlar olması için ve iş çevrelerinin ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirecek programların açılması için sektörel analizlerin yapıldığını söyledi. CENGİL, bu projenin Üniversitemizin diğer üniversitelerle olan farkındalığını da ortaya koyduğunu, üniversitelerinde hem mevcut programlarda okuyan öğrencilerin hem de yeni açılacak programların reel sektörel taleplere göre şekillendiğini ve istihdam odaklı olduğunu  söyleyerek sözlerini tamamladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube