Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2011 Pazartesi

“İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim için Sektörel Talep Araştırması”Projesinin Çalıştayı Yapıldı

Üniversitemizin ve Çorum Ticaret Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim için Sektörel Talep Araştırması” projesinin çalıştayı 3 Aralık 2011 Cumartesi günü Anitta Otel Hattuşuli Salonun’da yapıldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından doğrudan hibe desteği kazanan projenin çalıştayına, üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ, üniversitemiz Öğretim Görevlisi Proje Koordinatörü Mehmet AYDINKAL, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzman Dursun DEMİR, Çorumlu iş adamları ve üniversitemiz akademisyenleri katıldı. 

İki oturumda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Mehmet AYDINKAL, projeyle üniversitedeki mesleki eğitim ile kentte faaliyet gösteren sanayi sektörlerinin talep ettiği nitelikli eleman ve ara eleman ihtiyacını buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Proje kapsamında sağlanacak güvenilir verilerle sanayicinin üniversiteden beklentilerini belirleyeceklerini ifade eden AYDINKAL, aynı zamanda mezun olan öğrencilerin de istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Sözlerine arz ve talebin dinamik olmasını vurgulayarak başlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzman Dursun DEMİR, ihtiyaç duyulan elemanların adaptasyon kabiliyetinin ve çalışanların değişikliğe uyum sağlamasının çok önemli olduğunu dile getirerek, ajansın bu projeye yüzde yüz destek vermesinin, sorunların bilimsel yolla tartışılarak çözüme kavuşturulacak olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ ise Türkiye'deki üniversite sayısının her geçen gün arttığını ancak önemli olanın üniversite sayısı değil, mezun olan öğrencilerin istihdam edilebilirliği olduğunu belirtti. SUİÇMEZ, üniversitelerde açılan bölümlerin ve buralardan mezun olan öğrencilerin etik, iş bilgisi ve her yönden o yörenin sanayicisinin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Çalıştayın ikinci oturumunda üretim sektörü ve hizmet sektörü masaları oluşturularak işadamları ile öğretim elemanları arasında ikili görüşmeler düzenlenmesinin ardından program sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube