Yayınlanma Tarihi: 07 Aralık 2011 Çarşamba

Üniversitemiz Tarafından “Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor” Konulu Konferans

Üniversitemiz, Borsa ve Finans Kulübü etkinlikleri kapsamında 7 Aralık 2011 Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda “Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor” konulu bir konferans düzenlendi. Etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGİN, Borsa ve Finans Kulübü Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş BAŞCI, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Eğitim ve Yayın Müdür Yardımcısı Dr. Taşkın SUBAŞI, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başuzmanı Ergun TÜREOĞLU ile Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB)’ni temsilen Uzman Doruk KARŞI, üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Programda, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başuzmanı Ergun TÜREOĞLU, “SPK temel yapısı, kuruluş ve teşkilat sistemi, çalışanların istatistikleri, SPK'da çalışmak için yol haritası” , İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Eğitim ve Yayın Müdür Yardımcısı Dr. Taşkın SUBAŞI, “İMKB'nin temel yapısı, kuruluş ve teşkilat sistemi, Hisse senedi piyasası ve işleyişi, Tahvil bono piyasası ve işleyişi, Halka açılma ve hisse senedi alma ve satma süreci, İMKB'de çalışma imkanları” ve Uzman Doruk KARŞI, “Temel ve ileri düzey lisanslama sınavları, bu lisans belgelerine sahip olma ve sınav süreci” konularında sunum gerçekleştirdiler. Soru cevap şeklinde ilerleyen programda öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırılarak kurumlardaki staj ve çalışma imkanları hakkında da bilgiler verildi.

Etkinlik sonunda çekilen kurayla İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Leyla BADUR ile İşletme 4. sınıf öğrencisi Cennet Şeyma KULUĞ İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nda, İktisat 3. sınıf öğrencisi Cansu GÖKDEMİROĞLU ile İşletme 4. sınıf öğrencisi Saniye DİLER ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nda staj yapma imkanı elde ettiler.

Program İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGİN’in konuşmacılara Çorum leblebisi ve teşekkür plaketlerini takdim etmesinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube