Yayınlanma Tarihi: 09 Aralık 2011 Cuma

“Hititler Üniversitede” Etkinliğinin Dördüncüsü Ege Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Üniversitemizin ortaklaşa düzenlediği “Hititler Üniversitede” etkinliğinin 4.sü 7–9 Aralık 2011 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım günlerinin açılışına Çorum Valisi Nurullah ÇAKIR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cander YILMAZ, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki GÜL, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan ÇİLİNGİROĞLU ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“Hititler Üniversitelerde” etkinliğinin açılış gününde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Çorum'un tarihi değerlerini üniversiteler ile paylaşmak istediklerini belirterek, "Çorum Valiliğimiz, Çorum Belediyemiz ve Üniversitemiz el ele vererek Çorum'daki değerleri tüm üniversitelerimize taşımaya çalışıyoruz" dedi. Hitit Uygarlığını tanıtmak için üniversite olarak üstlerine düşen misyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Rektör ALKAN, Hitit Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kısa sürede dünya çapında araştırmaların yapıldığı bir enstitüye dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cander YILMAZ ise Çorum'un tarihi değerlerini akademik olarak üniversitelerinde tanıtılmasından mutlu olduğunu belirterek, Hitit Uygarlığının en değerli medeniyetler arasında yer aldığını ve bu tür değerlerimize sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

 

Çorum Valisi Nurullah Çakır ise M.Ö 2 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Hitit Uygarlığı'nı ve Çorum'u tüm insanların görmesi gerektiğini belirterek, Çorum Alacahöyük, Boğazkale Hattuşa, Ortaköy Şapinuva gibi Hitit uygarlığının tarihi değerlerini taşıyan kentlere sahip bir ilimiz, yerli yabancı herkesin görmesi gereken bir il, tüm halkımızı Çorum'a bekliyoruz. Çorum sadece leblebisi ile değil, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile görülmesi ve gezilmesi gereken bir ilimiz" diye konuştu. Bu tür çalışmaların her zaman devam edeceğini ifade eden Vali ÇAKIR, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki GÜL, 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Çorum'un farklı kavimlerin kültür mirasını ve uygarlığa sağladıkları önemli kazanımdan büyük bir gururla bağrında taşıdığını söyledi. Çorum'un barış kenti olduğunun altını çizen GÜL, “Çorum insanlık tarihinin ilk dostluk ve barış anlaşması olan Kadeş Barış Anlaşmasına ev sahipliği yaptı” diyerek konuşmasını tamamladı.

Hitit kültürünü tanıtmak ve yaymak amacıyla Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Üniversitemizin birlikte düzenlediği "Hititler Üniversitede" etkinliği çerçevesinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ve İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek olan Travel Turkey İzmir 2011 -Turizm Fuar ve Konferansı’nın açılışında  Hitit Dönemi’nde yaşayan insanların giyindiği kıyafetlerden oluşan bir defile düzenlendi. Defilenin sona ermesiyle ziyaretçilere kapılarını açan fuarda yer alan Çorum standı ve  Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetler konuklardan büyük ilgi gördü.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube