Yayınlanma Tarihi: 27 Eylül 2011 Salı

KKTC Yakındoğu Üniversitesi’nde Düzenlenen YÖDAK Seminerine Katıldık

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 22 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen uluslararası yükseköğretim planlama, denetleme, akreditasyon ve koordinasyon konulu seminere, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman ASAN,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Naki ÇOLAK ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cengiz SEZGİN katıldı.

Birçok bilim adamı tarafından gerçekleştirilen sunumların ardından, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali BIÇAK, eğitim kurumlarında akreditasyonun önemi, bütün dünyada akredite olan üniversitelerin eğitim sistemlerinin kontrolü, koordinasyon bütünlüğünün sağlanması, eğitim çıktılarının kalitesi vb. alanlarda önceliklerin belirlenerek uluslararası denetimlerin yapılmasının önemine değindi. Seminer kapanışında katılımcılar karşılıklı iyi niyet ve birliktelik mesajları verdiler.