Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2011 Perşembe

Üniversitemiz Ortaköy İlçesi’nin Kalkınması Amacıyla Çalışma Başlattı

Üniversitemiz, Ortaköy İlçesi Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın talebi üzerine; ilçenin sorunlarını, yeni açılımlar sağlayabilecek potansiyellerini belirlemek ve genel anlamda yörenin kalkınmasına yönelik bir “Yol Haritası” çıkarmak amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda,  Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’la birlikte, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gülen Elmas ARSLAN, 29 Eylül 2011 tarihinde Ortaköy İlçesi’ne bir ziyarette bulundular. Ortaköy Kaymakamı Zeliha UYAN ve Belediye Başkanı Ali ERGİN’i makamlarında ziyaret etmelerinin ardından ise yörenin sorunları ve potansiyelleri hakkında bilgi aldılar. Ayrıca Rektör ALKAN ve Dekan V. ARSLAN,   İncesu Bölgesi’ni ve Ortaköy Kazı Evi’ni de ziyaret ettiler. Burada yapılan toplantı sonucunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenlerinin, diğer fakültelerden de gerekli akademik desteği alarak; yörenin gelişimi için bir ön çalışma yapmaları kararlaştırıldı. Böylece yöreye ait bir eylem planı hazırlanması ve bir gelişim projeksiyonu oluşturulması çalışmaları başlatılmış oldu.