Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2012 Pazartesi

TÜBİTAK Akd. Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitimi Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanları desteklerine dair bilgi vermek üzere TÜBİTAK tarafından, üniversitemiz Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ‘Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitimi Toplantısı’ 13 Ocak 2012 Cuma günü gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN yaptı. ALKAN, konuşmasında Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu anlamda gerçekleştirilecek her türlü projenin arkasında olduklarını ifade etti.

TÜBİTAK adına konuşan Elektrik, Elektronik ve Enformatik Araştırma Destek Grubu (EEEAG) Yürütme Komitesi Sekreteri Dr. Ersin ELBAŞI ise TÜBİTAK olarak 81 ili dolaşarak hem programlarını anlattıklarını hem de Türkiye’deki akademisyenlerle bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. ELBAŞI, konuşmasının ardından "Ulusal Araştırma Destek Programları Tanıtımı" ve "Başarılı Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar" konulu iki sunum yaptı. Programda ayrıca Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. K. Savaş BAHÇECİ, “Nasıl Başardım?”, TÜBİTAK – Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’ndan Dr. Osman Nuri KUREŞ ise “Bilim İnsanı Destek Programları Tanıtımı” ve “Başarılı Olmak İçin İpuçları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

TÜBİTAK'ın, ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanları desteklerine dair bilgi ve eğitim toplantısı, tartışma, soruların cevaplandırılması ve anket çalışması ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube