Yayınlanma Tarihi: 30 Ocak 2012 Pazartesi

Mahalle Muhtarlarından Rektör ALKAN’a Ziyaret

Akkent Mahallesi Muhtarı Fadime GÜVEN, Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi DEMİRAY, Kale Mahallesi Muhtarı Ali ŞAHİN, Çöplü Mahallesi Muhtarı Yılmaz KILCI, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet DURGUN, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi ŞEKER, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Seydi PEKCAN, Ulukavak Mahallesi Muhtarı Mahmut AHISKA, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan KAYA ve Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet BÖLÜKBAŞI 27 Ocak 2012 Cuma günü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı makamında ziyaret etti.

Rektör ALKAN’a görevinde başarılar dileyen muhtarlar, Üniversitemizin her zaman yanında olduklarını ifade ettiler. Üniversiteyi tüm Çorum’un sahiplendiğini ve zaman içerisinde üniversitenin daha iyi yerlere geleceğine inandıklarını söyleyen Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet DURGUN, Hitit Üniversitesi’nin ideolojik değil, bilimsel bir üniversite olduğunu bildiklerini belirtti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Üniversitemizin şehrin hizmetinde olmasını istediklerini söyledi ve her alanda Çorum’un sanayicilerinin yanında olmak istediklerini belirterek, şuanda dışarıdan Çorum ve Üniversitemize çok ciddi bir ilginin olduğunu vurguladı. Ziyarette muhtarlardan gelen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, işadamlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 13’üncü istihdam odaklı bölüm olarak Kaynak Teknolojileri Bölümü’nün açıldığını ifade etti. Tıp Fakültesi’nin durumu ile ilgili de bilgi veren Rektör ALKAN, şuanda 44 anabilim dalını açtıklarını ve önümüzdeki günlerde Ankara Numune Hastanesi’nden çok önemli bir profesörün Çorum’a geleceğini açıkladı.

Konuşmanın ardından Rektör ALKAN, muhtarlara üniversitenin tanıtım kitapçıklarını hediye etti.