Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2012 Perşembe

Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğrencilerinin Oryantasyon Eğitimleri

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü birinci sınıf öğrencileri Üniversitemize uyum etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, danışmanı olduğu birinci sınıf öğrencileri için Merkez Kütüphane’nin işleyişi ve hizmetleri hakkında bilgi edinmeyi amaçlayan bir program gerçekleştirdi. Bu programa göre, öğrenciler öncelikle kütüphaneyi gezerek açık raf sistemine göre tasnif edilmiş kitap ve dergileri incelediler, kütüphaneye üye olmayanlar üyelik işlemlerini yaptılar. Kütüphane Şube Müdürü Reha AKKAYMAK ve Kütüphaneci Ayten BARAN tarafından öğrencilere kütüphaneyi kullanırken dikkat etmeleri gereken belli başlı kurallar anlatıldı. Ayrıca online veri tabanları, bilgisayar ve internet hizmetleri, süreli yayınların takibi gibi konularda bilgiler verdiler. Şube Müdürü Reha AKKAYMAK, kitap sayısı ve çeşitliliği açısından kütüphanenin iyi bir durumda olduğunu, eğer ihtiyacı duyulan kitap ya da kitaplar kendilerine bildirilirse kısa sürede temin etme yoluna gideceklerini ifade ettiler. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK de kütüphanenin bölümleri için vazgeçilmezliğine işaret ederek öğrencilerinin kütüphane kurallarına uyma konusunda titizlik göstereceğine inandığını belirtti.

Etkinlik Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ve birinci sınıf öğrencileri ile Kütüphane Şube Müdürü Reha AKKAYMAK ve Kütüphaneci Ayten BARAN’ın Merkez Kütüphane önünde hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.