Yayınlanma Tarihi: 14 Ekim 2012 Pazar

Akademik Yıl Açılışımız TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’in Katılımlarıyla Gerçekleşti

Üniversitemizin 2012-2013 Akademik yılı açılış töreni, TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’in katılımlarıyla 12 Ekim 2012 Cuma günü gerçekleşti. Açılış töreni programı, Fen- Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi’nde saat 10:00’da başladı. Törene TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK, Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY, TBMM İdare Amiri ve Çorum AK Parti Milletvekili Salim USLU, Çorum AK Parti Milletvekili Cahit BAĞCI, Çorum AK Parti Milletvekili Murat YILDIRIM, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan SARAÇ, Çorum Belediyesi Başkanı Muzaffer KÜLCÜ, Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Baro Başkanı Av. İbrahim ÖZYILMAZ, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim DOĞAN, il müdürleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın temsilcileri, üniversitemiz akademisyenleri, idari personeli ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN’ın sunumları, Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY’ün selamlama konuşmaları, TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’in konuşmaları, Prof.Dr. Ahmet SAMSUNLU’nun Akademik Yılı Açılışı İlk Dersi’ni vermesinin ardından, müzik dinletisi ile sona erdi.

Üniversitemizin 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde sunum yapan Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Üniversitemizin üstlendiği misyon doğrultusunda markalaşma, insana yatırım, yaşam boyu eğitim, etik değerlere saygı, demokrasi, üretkenlik, bilimsellik ve küresel işbirlikleri konusunda hızlı atılımlar yaptıklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN: “Öğrenci Sayımız 11.000’i Geçti.”

18 aylık görev süresinde öğrenci sayısında yaklaşık %30’luk bir artışın gerçekleştiğini ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci sayısının 11 Bin’i geçtiğini ifade eden Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, Üniversitemiz eğitim birimlerine yabancı uyruklu öğrenci alımı ile ilgili çalışmaların da hızla devam ettiğini ve kısa bir süre sonra ilk alımın İlahiyat Fakültesi’ne yapılacağını belirtti.

“Açtığımız ve açacağımız bölümlerin istihdam odaklı olmasını önemsiyoruz.”

Eğitim birimlerimiz hakkında bilgiler vererek, toplamda 115 adet önlisans, lisans ve lisansüstü bölüm/program olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN tüm programlarımızın sayısında % 44’lük artış olduğunu söyledi. Üniverstemize, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Matematik, Mekatronik, Mimari Restorasyon, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Kaynak Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine yeterli öğretim elemanı sağlayarak 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci alındığını ifade etti. Bölüm/Program açılması konusunda en önemli kriterlerden birinin istihdam odaklılık olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, “Sanayicilerimize istihdam garantisi verirseniz istediğiniz bölümleri açarız diye bir teklifte bulunduk ve TSO’nun da katkılarıyla bunun sonucunda çok güzel bölümleri açma noktasına ulaştık. Katkılarından dolayı tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Kütüphanemizdeki kaynak sayısında önemli artışlar sağladık”

“Üniversitenin olmazsa olmazı belki de en önemli göstergesi kütüphanedir” diyen Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, elektronik kaynaklara, tüm dünyadaki dergilere ulaşma noktasında akademisyenlerimizden ve öğrencilerimizden gelen taleplerin hepsinin kabul edildiğini ve şu anda 34,527 adet dünya çapındaki derginin Üniversitemizden takip edilebilir hale getirildiğini belirtti. Ayrıca basılı yayın sayısında %64, e-dergi sayısında %54, e-kitap sayısında %18, süreli yayın sayısında %91 ve veri tabanı sayısında %144 oranında artış sağlandığını da sözlerine ekledi.

“10 farklı ülkede 22 farklı üniversite ile ikili anlaşmalar yapıldı.”

10 farklı ülkede 22 farklı üniversite ile ikili anlaşmalar yapıldığını ve her geçen gün yeni anlaşmalara imza attıklarını ifade eden Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, şu ana kadar 96 öğrenci ve 39 personel hareketliliği sağlandığını ve 2012 Erasmus bütçesinde %86 artış olduğunu belirtti. Farabi değişim programı kapsamında ise 67 üniversite ile anlaşma yapıldığını söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, dünya standartlarına sahip olmayı hedefleyen bir üniversite olduklarını; bu noktada da mezunlarıyla, akademik ve idari personeli ve öğrencisiyle, her şeyi ile bu yola baş koymuş olan ve Rektörlük olarak bunun her türlü altyapısını hazırlayan bir yönetim anlayışlarının olduğunu dile getirerek, bu çalışmalarının sonunda kendisine bu zamana kadar verilen ve bundan sonra da verileceğine hiç şüphe duymadığı destekler için teşekkür ederek, sunumlarını tamamladı.

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN’ın sunumunun ardından Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY, selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi.

Vali Sabri BAŞKÖY: “Valilik olarak üniversitemizin gelişmesi ve eksikliklerin giderilmesi için her türlü desteği veriyoruz.”

Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY, “Valilik olarak üniversitemizin gelişmesi ve eksikliklerin giderilmesi için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Devlet büyüklerimiz olarak sizlerin de Çorum ilimizin ve Hitit Üniversitemizin her zaman yanında olduğunuzu biliyoruz. Bu desteğinizin her bir ilimize ve her bir üniversitemize devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle Üniversitemizin, başta yöneticileri olmak üzere akademik ve idari personeli ile sevgili öğrencileri için yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum. Sizlere ilimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK, tüm üniversitelere ve akademik camiaya önemli mesajlar verdi.

TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK: “Üniversiteler Milletin Üniversitesi ”

Üniversite açılışlarını her zaman çok önemsediğini belirterek sözlerine başlayan TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK, üniversitelerin milletin üniversitesi olduğunu, üniversitelerin milletten beklentilerinin olmasının yanı sıra, milletin de üniversitelerden beklentisinin bulunduğunu hatırlattı.

TBMM Başkanı ÇİÇEK, Türkiye’de hizmet veren tüm üniversiteler ve akademik camiaya önemli mesajlar verdiği konuşmasında, akademisyenlerden ülkenin sorunlarına yönelik olarak da çözüm üretip, çalışmalar yapmasını istedi.

ÇİÇEK: “Evlatlarımızın kendi üniversitelerimizde okuyor olmasının en önemli katkısı, onlara verilecek olan milli şuurdur.”

“Teknik bir eğitim dünyanın her ülkesinde alınabilir. Bir gencimizi mühendis yetiştirmek istiyorsak, Almanya’da, ya da Fransa’da bir üniversitede okutabiliriz. Ancak orada teknik bilgileri verirler, fakat milli kavramları hem veremezler, hem de vermezler. Elin oğlu verecekse de kendi kültürünü aşılamaya çalışır. Evlatlarımızın kendi üniversitelerimizde okuyor olmasının en önemli katkısı, onlara verilecek olan milli şuurdur.” diyen ÇİÇEK, bazı şeylerin maddi kaynağı bağlı olmadığını, ideal meselesi olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin 81 ilinde üniversite kurulduğunu sözlerine ekleyen ÇİÇEK, bu üniversitelerin o illeri geleceğe taşıyan meşaleler olduğunu kaydetti. Üniversitelerin, bulunduğu illerin tanıtımı, kalkınması ve marka şehir haline getirilmesinde çok önemli sorumluluklarının da bulunduğunu anlatan ÇİÇEK, verilemeyen kaliteli eğitimlerden doğan sıkıntıları çözmek için TBMM’nin kanun fabrikası haline geldiğini, üniversitelerin toplumdan kopuk olmaması gerektiğini aktardı.

TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK, konuşmalarını tamamlamasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN ile birlikte birimlerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere ödüllerini verdiler.

TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’in tam konuşma metni için tıklayınız.

TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’in konuşmaları

 

36 Yıl Sonra Açılış Dersi Prof.Dr. Ahmet SAMSUNLU’dan…

Üniversite çeşitli bilim ve sanat dallarında faaliyet gösteren fakültelerden oluşan ve öğretim ve bilimsel araştırma çalışmaları yapılan yükseköğretim kurumudur diyen Prof.Dr. Ahmet SAMSUNLU, “Üniversitelerin ulusların varlığında, medeniyetlerin sürdürebilirliğinde, çağdaş bir devlet olunmasında ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında önemli katkılarda bulunur” dedi.

“Üniversitelere büyük görev düşüyor.”

“Bilim ve teknoloji alanında gelişmemizle ülkemizin güçlü ve büyük bir ülke haline gelmesi, küresel bazda etkinliğini sürdürmesi ve halkın refah ve mutluluğunun artması sağlanabilir ancak bunun sağlanmasında üniversitelere büyük görev düşmektedir” diyen Prof.Dr. Ahmet SAMSUNLU, “Üniversitelerin gelişmesi, üniversite-sanayi-devlet ile üniversite-hoca-öğrenci ilişkisine verilen öneme de bağlıdır. ” dedi.

Çevre-Şehir-Yaşam konulu bir sunum daha yapan Prof.Dr. Ahmet SAMSUNLU, “Şehirlerin yaşanabilmesi için çevrelerinin düzgün olması lazım” dedi.

Tören sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, günün anısına Prof.Dr. Ahmet SAMSUNLU’ya 36 yıl önce Meslek Yüksekokulu’nda vermiş olduğu açılış dersi gazete haberinin yer aldığı bir tablo hediye etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube