Yayınlanma Tarihi: 17 Ekim 2012 Çarşamba

Kadın Matematikçiler Derneği Kuruldu

Amaç:

Dernek, kadınları Matematik üzerine çalışma yapma konusunda cesaretlendirmek, kadın matematikçilere kariyerlerini geliştirme konusunda destek vermek, aynı konularda çalışan akademisyenlere ortak çalışma ortamları temin etmek, kadın matematikçiler arasındaki bilimsel iletişimi organize etmek, aynı bilimsel amaçlar için gruplar halinde organize olup işbirliği yapmak, kadın matematikçiler ile ilgili bilgi toplamak ve bu bilgileri ilgililer ile paylaşmak; bunlar sayesinde kadınların matematikte eşit şanslara sahip olmasını desteklemek amacı ile kurulmuştur.

Yönetim  kurulu:

Prof. Dr. Billur KAYMAKÇALAN Çankaya Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Belgin KORKMAZ ODTÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Elif DALYAN Hitit Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı

Yrd. Doç. Dr. Ferihe ATALAN Ozan Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi

Dr. Fatma Aksu ALTUNBULAK Çankaya Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Görevlisi

Üyelerin Üniversiteleri:

Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi.

Kadın Matematikçiler Derneği, 13 Ekim 2012 Cumartesi günü ilk Olağan Genel Toplantısını, dernek Merkezi Çorum'da yapmıştır.