Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2012 Perşembe

Üniversitemizde Oryantasyon Etkinlikleri Devam Ediyor

Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü’nde Oryantasyon Etkinliği Yapıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 2012-13 Akademik Yılında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için bir oryantasyon etkinliği düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ile öğretim elemanları hazır bulundu.

Birinci sınıf öğrencilerini temsilen bir konuşma yapan Ömer KARATAŞ, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü seçiş sebeplerini ve beklentilerini anlatırken dördüncü sınıf öğrencilerinden Kadriye ALKAN, Hitit Üniversitesi’nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu, bölümdeki öğretim üyelerinin kendileriyle her zaman yakından ilgilendiğini ve her sınıfın hakkını vererek donanımlı bir biçimde eğitimini tamamlamayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca  birinci sınıftaki arkadaşlarının da karamsarlığa kapılmadan çalışmaları gerektiğini böylece bulundukları yeri hak ederek ailelerine ve ülkelerine karşı vazifelerini yerine getirmiş olacaklarını söyledi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, bölümlerindeki öğrenci sayısının bu yıl 371’e ulaştığını ifade ederek çağın gereklerine uygun, modern bir eğitim vermenin gayreti içinde olduklarını ve bu sebeple öğrencilerini kütüphane kullanımı, elektronik ortamdaki kaynaklardan yararlanma konularında teşvik ettiklerinden söz etti. Ayrıca bilgisel donanım kadar toplumsal duyarlılığı gelişmiş, değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirebilmede sosyal ve kültürel etkinliklerin önemli etkisi olduğuna inandıklarını, bu sebeple öğrencilerinin de katkıda bulunacağı bir dizi etkinlik planladıklarını dile getirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN etkinlikteki konuşmasına Hitit Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısının 11.140’a ulaştığı ve doluluk oranının % 94 olduğu bilgisini vererek başladı ve hiçbir başarının tesadüfî olmadığını ancak çok çalışanların ve alanında farklılık yaratanların başarıya ulaşabileceğini ifade etti. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin temel ders materyalinin kitaplar ve süreli yayınlar olduğunu bildiğini dolayısıyla Hitit Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ndeki kitap sayısını sürekli arttırma konusunda tam destek verdiğini, bu anlamda öğrencilerden gelecek istekleri de mutlaka karşılama yoluna gideceklerini ifade etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, öğrenci kelimesinin eski Türkçedeki karşılığının “talebe” olduğunu ve bu anlamda her zaman daha iyiye daha güzele ulaşmayı "talep eden" bireyler yetiştirmek istediklerini sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Türk Dili ve Edebiyatı bölümü oryantasyon etkinliği bölüm öğrencilerinden bir grubun müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube