Yayınlanma Tarihi: 09 Ekim 2012 Salı

İskilip MYO Mimari Restorasyon Programı İskilip Mimarisi Envanter Çalışmalarına Başladı

Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu’nda 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlayan Mimari Restorasyon Programı İskilip’te geleneksel yapım teknikleri ve plan tipleri adına alan araştırması, fotoğraf ve belgeleme çalışmalarına başladı.

Araştırma kapsamında öncelikle Tabakhane Mahallesi gezilip buradaki tarihi yapıların malzeme ve cephe özellikleri, kapı, pencere, çıkma gibi detayların fotoğraflama çalışmaları yapıldı. Araştırmaya Ulaştepe Mahallesi ve diğer mahallelerde de devam edilmektedir.

Eski mimari yapılar üzerinde yapılan araştırma, fotoğraflama, çizim ve belgeleme ile geleneksel İskilip yapılarının tipolojisi oluşturulacaktır. Öğretim Görevlisi Cemal EKİN, Uzman Doğan KOŞAN ve restorasyon bölümü öğrencilerinin de katıldığı bu araştırma sonucunda İskilip envanteri oluşturulup; yapılan ve yapılacak olan restorasyon ve kültürel çevreyi koruma çalışmalarına bilimsel katkı sağlanacaktır.