Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2012 Pazartesi

İTÜ Mezunları Hitit Üniversitesi’nde Buluştu

Çorum’da bulunan İstanbul Teknik Üniverstesi (İTÜ) mezunları Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından düzenlenen toplantıda Prof. Dr. ALKAN, İTÜ mezunu hemşehrilerimize Üniversitemiz hakkında genel bilgiler verdi. Göreve geldiklerinden bu yana geçen yaklaşık 1,5 yılda Üniversitemizin 115 eğitim biriminde eğitim-öğretimini sürdüren 11,000’in üzerindeki öğrencisi, hızla gelişen Tıp Fakültesi, yeni açılacak fakülte ve merkezlerle; kısa süre içinde temeli atılacak merkez laboratuvar, Teknokent ile kısa sürede önemli gelişmeler kaydedildiğini, bu çalışmaların somut göstergelerinden birisi olarak da dünya üniversite sıralamasında dünyada bulunan yaklaşık 22,000 üniversite arasından son 1 yılda 1,000 sıra birden yükselerek 5963. sıraya çıktıklarını ifade etti. Merkez Kuzey Yerleşkesi ile Sungurlu ve Alaca kampüslerinde inşaatlara başlanacağını, güney kampüsünde de en kısa sürede çalışmalara başlamak için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana valilerimiz, ilimiz milletvekellileri ve belediye başkanımız başta olmak üzere ilin ülkemizdeki tüm dinamikleri ile son derece koordineli, uyumlu ve amaç birliği içerisinde çalışıldığını ve bu işbirliği ortamının da ilimizin en önemli kurumlarından birisi olan üniversitemizin yıldızının parlamasında çok önemli bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.
Üniversitemizde göreve gelir gelmez Akreditasyon çalışmalarına başlandığını, aradan geçen sürede önemli mesafeler katedildiğini, o zaman insiyatif olarak başlanılan çalışmaların yeni YÖK yasasında artık yasal bir süreç olarak uygulamaya konulacağını, bunun da üniverstemizin öngörülerinin isabeti açısından sevindirici olduğu ifade etti. Geçtiğimiz hafta yapılan ziyarette üniversitemiz ile ABD üniversteleri arasında çift diploma programı için görüşmeler yapıldığını ve izleyen eğitim öğretim döneminden itibaren de yabancı uyruklu öğrenci alımına başlanacağını ifade etti. Üniversitemizdeki sadece akademik personelin değil, idari personelimizin de yurtdışına gitmelerini istediklerini, böylelikle tüm paydaşlarımızın dünya üniversitesi olma yolunda ufuklarının gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemizdeki Erasmus ve Farabi çalışmaları hakkında da misafirleri bilgilendirdi.
Merkez laboratuvar, yeni kurulan inşaat laboratuarları ve Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği Teknokent hakkında da bilgiler veren Rektörümüz, Üniversite-Sanayi işbirliğinde çözüm odaklı, katma değeri yüksek projeler yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Çeşitli konularda Rektörümüze görüş beyan eden İTÜ’lüler, Rektörümüzün yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti, Rektör olarak göreve başladığı günden sonra artık ilimizde bir üniversite olduğunun çok yoğun olarak hissedildiğini, gelişmelerin herkesi çok sevindirdiğini, kendisine her konuda, her türlü destek için her zaman yanlarında olduklarını söyleyerek, başarılarının artarak devam etmesi dileklerinde bulundular.
Toplantının sonunda, İTÜ’lüler olarak daha organize bir yapılanmaya gidilerek Hitit Üniversitesi ile işbirliği çalışmalarına devam edilmesi kararı alındı.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube