Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2012 Perşembe

İstiklal İlköğretim Okulu’ndan Arkeoloji Bölümü’ne Ziyaret

İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Kadir SÖNGÜT, İlköğretim 4. sınıf öğretmen ve öğrencileri Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir GAVAZ ve Dr. Araştırma Görevlisi Hamza EKMEN'i fakültede ziyaret ederek yapılabilecek ortak proje ve etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Görüşmede, arkeoloji Bölümü ve Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte Çorum Müzesi’ne düzenlenecek bir gezinin ilerde yapılacak faaliyetler için iyi bir başlangıç olacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir GAVAZ, bu vesile ile öğrenciler tarafından Çorum tarihi ve arkeolojisinin daha iyi özümsenmesi ve öğrencilerde tarih bilinci oluşması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Görüşmeden sonra Fen Edebiyat Fakültesi labarotuvarları ve kütüphanesini akademisyenler eşliğinde gezen İstiklal İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, gördükleri ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek üniversitemizden ayrıldılar.