Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2012 Perşembe

İskilip MYO'da “İnsan Hakları İhlalleri” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet ÖZALP, 10 Aralık 2012 “Dünya İnsan Hakları Günü” münasebetiyle Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu’nda “İnsan Hakları İhlalleri” konulu konferans verdi.

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen konferansa, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer CENGİL, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serkan TULUK ve İskilip Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının da hazır bulunduğu konferansta,  insan haklarının tarihsel gelişimi, İnsan Hakları ve İhlalleri ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkiler ele alındı. Soru cevap şeklinde geçen konferansta, Doç. Dr. Ahmet ÖZALP 1215 yılında imzalanan Magna Carta’dan Fransız İhtilaline, Senedi İttifaktan Tanzimat Fermanına insan haklarının gelişimine ve alınan önlemlere değindi.  ÖZALP konuşmasını Kant’ın şu sözleriyle bitirdi : “İnsan kendi başına bir değer, amaçtır; başka bir amaç için araçsallaştırılamaz, nesneleştirilemez.”