Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2012 Perşembe

Meslek Yüksekokulu’nda İnsan Hakları Günü Dolayısıyla Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu’nda 10 Aralık İnsan Hakları günü dolayısıyla Öğretim Görevlisi Tuğba GÜLEN konferans verdi. Konferansa Meslek Yüksekokulu müdür yardımcıları,  bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.      

“İnsan onuru ve eşitlik, insan hakları fikrinin merkezinde yer alan iki temel değerdir.” diyerek sözlerine başlayan GÜLEN, bütün insanların eşit olmasının, insan haklarını evrensel kıldığını söyledi.

Konuşmasında ayrım gözetmeksizin herkes insan haklarına sahiptir diyen GÜLEN, insan haklarının gücünün, herkese eşit davranılması ilkesinden geldiğini belirterek; Hammurabi’den en aşağı yüz yıl önce Ur şehrinde Urnammu'nun ve Daduşa zamanına ait Eşnunna ve nihayet İsin kralı Lipit-İş-tar’ın kanunlarına,  622’de Medine Sözleşmesine, 632’de Veda Hutbesine, 1215 Magna Carta’ya, 4 Temmuz 1776 Amerika Bağımsızlık Bildirisine ve Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisine, 10 Aralık 1948 İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Birleşmiş Milletler, Uluslararası Adalet Divanı’na, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne sırasıyla değinerek İnsan Haklarının tarihsel boyutunu ele aldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube