Yayınlanma Tarihi: 30 Aralık 2012 Pazar

Rektörümüz, Öğrenci Kulüp Başkanları İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize çok değer verdiklerini, onlardan gelen tüm taleplerin imkanlar ölçüsünde azami gayretle değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilerimizi küresel rakipleriyle yarışabilir hale gelmeleri ve gerekli olan bilgi donanımına sahip bireyler olmaları için her türlü kaynağın  sağlandığını ve bu desteklerin artarak devam edeceğini belirtti. Bu çalışmalar kapsamında açılan bölümlerin, ülkemizin ihtiyaçları ve istihdam edilebilirliği göz önünde bulundurularak mezuniyet sonrası iş kaygılarının en az olacağı, ilimizde ve ülkemizde istihdam edilebilirlikleri de düşünülerek bölümler açmaya gayret ettiklerini vurguladı. Mevcut bölümlerimizin hemen hemen tümünde yükseklisans ve doktora yapılabilmesi için büyük çabalar sarf edildiğini ve çok sayıda yükseklisans programlarının açıldığını ifade etti.

Yapılan bu çalışmaların sonucunda ise fark edilebilir hale gelindiğini, bunun sonucu olarak da dünya üniversiteler sıralamasında 6900’ncü sırada iken bir yıl içerisinde 5900'ncü sıraya ilerleyerek bin basamak yükselme başarısını elde etmiştir.

Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, değerlendirmelerin ardından bundan sonra da öğrenci kulüplerine verilen desteğin artarak devam edeceğini belirterek kulüp başkanlarına 2013 yılı için başarı dileklerinde bulundu. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube