Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2012 Salı

Gıda Firmalarına Mühendislik Öğrencilerinden Teknik Gezi

Hitit Üniversitesi Mühendislik Teknolojileri ve İşbirliği Kulübü tarafından 28.11.2012 tarihinde Ankara'ya teknik gezi düzenlendi. Geziye katılan 34 öğrenciye Gıda Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Nihal GÜZEL, Arş. Gör. Gamze ÖZUĞUR ve fakülte temsilcisi Abdulkadir İRPİK rehberlik etti.

Öğrenciler ilk olarak 14 Ağustos 1979 tarihinde kurulmuş olan, kurulduğunda günde 270 000 ekmek üreten, şu an ise 1.5 milyon ekmek üretmekte olan Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını gezdiler. Halk Ekmek yönetimi, bir yandan fabrikayı son teknolojiyle donatırken bir yandan da AR-GE çalışmaları ile tam buğday unlu doğal halk ekmeğini ve 800 gram ağırlığındaki Halk Somun’u Ankaralıların beğenisine sunuyor. Fabrikada sanayi-üniversite işbirliği imalata yansıtılarak ürün standardı, yüksek verim, firenin düşürülmesi, ürün çeşitlendirilmesi gibi konularda çalışmalar yapılmaktadır.

Halk Ekmek fabrikasını gezen Gıda Mühendisliği öğrencileri fabrika içindeki seri üretimi büyük bir hayretle izlediler. Fabrika turu bitiminde fabrika yönetimi öğrencilerin sorularını cevapladı ve öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Halk Ekmek fabrikasından sonra öğrenciler, 16 Eylül 1964 yılında kurulmuş olan Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak ve Suriye’de çalışmaları ile faaliyet gösteren ünlü bir içecek fabrikasını gezdiler.

Fabrika yönetimi öğrencileri öncelikle toplantı salonuna alarak fabrika hakkında bilgilendirdi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Bir saat süren toplantının ardından fabrika turuna çıkan öğrenciler içecek ürünlerinin üretimini incelediler.

Fakülte temsilcisi Abdulkadir İRPİK teknik gezilerin öğrenci arkadaşların gerek staj zamanlarında gerekse mezun olduktan sonra iş hayatlarında faydalı olacağını belirterek arkadaşlardan gelecek istekler doğrultusunda bu gezilerin düzenli bir şekilde devam edeceğini söyledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube