Yayınlanma Tarihi: 27 Şubat 2012 Pazartesi

“Yeni TTK’nın Şirketlere Getirdiği Yenilikler” Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Habib AKDOĞAN 24 Şubat 2012 Cuma günü KOSGEB Konferans Salonu’nda “Yeni TTK’nın (Türk Ticaret Kanunu) Şirketlere Getirdiği Yenilikler” konulu seminer verdi. Düzenlenen programa Çorumlu işadamları, sanayiciler ve çok sayıda şirket temsilcisi katıldı.

Seminerde yeni çıkan 6102 sayılı TTK’nın önemini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Habib AKDOĞAN, yasanın 14 Şubat 2011 tarihinde çıkarıldığını ve 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe gireceğini belirtti. Bu süreç içerisinde bazı önemli tarihlere dikkat çeken AKDOĞAN, şirketlerin 14 Ağustos 2012’ye kadar ana sözleşmelerde değişiklik yapmaları gerektiğini, 1 Ocak 2013’den itibaren Türkiye Muhasebe Standartları ile bağımsız denetimin yürürlüğe gireceğini ve şirketlerin muhasebelerini buna göre düzenlemeleri gerektiğini ifade etti. Artık tek kişi ile şirketler kurulabileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Habib AKDOĞAN, ayrıca sermaye şirketlerinin birer internet sitesi oluşturması gerektiğini ve finansal tabloları ile yönetim kurulu kararları gibi bilgilerin burada yayınlanması gerektiğinin altını çizdi.

Seminer Yrd. Doç. Dr. Habib AKDOĞAN’ın katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.