Yayınlanma Tarihi: 29 Şubat 2012 Çarşamba

Borsa Finans Kulübü Çorum Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Borsa Finans Kulübü, 29 Şubat 2012 Çarşamba günü Çorum Ticaret Borsası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Kulüp danışman öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Eşref Savaş BAŞCI, Yrd.Doç.Dr. İlker SAKINÇ, Kulüp Başkanı Görkem NERGİZ, üyeler Esra KORKMAZ, Canan KAS, Zeynep YALÇIN ve Yavuz Selim ÇELİK katıldılar.  Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer GÜNEY’in odasında yapılan görüşmede Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sayın Funda ERTEKİN de hazır bulundu.

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer GÜNEY, Ticaret Borsası’nın 1988 yılında kurulmuş olmasına rağmen Türkiye’deki 113 adet Ticaret Borsası içinde ilk 5’e girdiğini belirtti. Borsa’da öncelikle Buğday, Arpa, Nohut, Fiğ, Mercimek, az da olsa Fasulye ve Ayçiçeğinin açık artırma usulü ile satıldığına dikkat çeken GÜNEY, ürünlerin satışa çıkmadan önce laboratuvar ortamında son teknoloji ile ürün analizlerinin yapıldığı ve satış odasındaki ekranlara aynı anda yansıtıldığını ifade etti. GÜNEY, alıcıların da açık artırmaya katıldıklarında ürünleri fiziksel olarak inceleyebildikleri gibi aynı zamanda da ekranlardan analiz sonuçlarını takip ettiklerini vurguladı. Kulüp üyeleri, yaptığı bu ziyaret esnasında canlı bir ekmeklik buğday satışını da izleme imkanı buldular.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyulan memnuniyetlerini dile getiren Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ömer GÜNEY ve Genel Sekreteri Funda ERTEKİN, borsa faaliyetleri hakkında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yakın bir tarihte bilgilendirme ve öğrencilere Ticaret Borsasını tanıtmak maksadıyla bir konferans düzenlenmesi için her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade ettiler.

Kulüp üyeleri ve Ticaret Borsası yetkilileri ile hatıra fotoğraf çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube