Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2012 Pazartesi

Çorum Fen Lisesi Öğrencileri Kimya Bölümü Derslerine Katıldı

Hitit Üniversitesi ile Çorum Fen Lisesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bilim Danışma Grubu bir etkinlik gerçekleştirdi. 12.03.2012 Pazartesi günü saat 8.30’ da Çorum Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir grup, motivasyonlarını artırmak ve üniversite yaşamını yakından görebilmek için Kimya öğretmenleri İmdat ERDAL ve Kenan EREN rehberliğinde Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nü ziyaret etti. Öğrenciler alanlarında uzman öğretim elemanları eşliğinde Kimya Bölümü’nü yerinde inceleme fırsatı buldu. Fen Lisesi öğrencileri Kimya Bölümü Fizikokimya dersine katıldı. Prof. Dr. Ahmet AKBAŞ Fizikokimya dersinde öğrencilere bazı kavramları yaşamla ilişkilendirerek anlattı. Programın ikinci bölümünde ise öğrenciler Kimya Laboratuvarını gezdi. Laboratuvarda Yrd. Doç. Dr. Sinan BAŞÇEKEN tarafından öğrencilere bazı elementlerin alevde hangi renkleri verdikleri deneyle gösterildi. Geziden memnun ayrılan öğrenciler Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKBAŞ’a teşekkür etti.