Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2012 Çarşamba

Arkeoloji Bölümü Öğrencileri III.Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu’na Katıldılar

29 Şubat - 3 Mart 2012 tarihleri arasında, Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “III. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu’na ülkemizdeki 34 ayrı üniversitenin Arkeoloji Bölümlerinin temsilcilerinin yanı sıra Almanya’nın Marburg Üniversitesi’nden öğrenciler de katıldılar.  Üniversitelerini temsil eden öğrenciler yaptıkları sunumlarla gelen misafirlere arkeolojinin doğuşundan günümüze kadar olan ilerlemesini, sorunlarını ve sosyal sorumluluk projelerini anlattılar.  2011 – 2012 yılında, Fen – Edebiyat Fakültesi’ndeki Arkeoloji Bölümü’ne ilk öğrencilerini kabul eden Üniversitemizi ise Oğuzhan Afşar, Semih Yaşar Çizikci, Fatih Mehmet Er ve Ayşegül Tokmak “III. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu”nda temsil ettiler ve “Çağdaş Müzecilikte Çorum Müzesi ve Müze Gönüllülüğü” isimli sunumla Çorum Müzesi ve ören yerlerini tanıtarak, eski eserlerin topluma kazandırılmasında ve kültürel bilincin oluşturulmasında neler yapılabileceğini Çorum Müzesi özelinde tartıştılar.  Sempozyumun sonunda üniversitemiz öğrencileri ayrıca 2013 yılında da düzenlenecek olan “4. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu’na Çorum ve Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğini yapmak üzere de adaylıklarını koydular.

Dört gün süren bu etkinlikte sunumların yanı sıra çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi.  Bunlar arasında Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin düzenlediği “İnsan ve Tahribat” isimli fotoğraf sergisi de oldukça ilgi çekti.  Sempozyumda Akdeniz Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü öğrencileri de bir tiyatro gösterisi yaparak bu öğrenci etkinliğine renk kattılar.

Sempozyumun son gününde ise Antalya yakınlarında bulunan Tlos, Patara ve Myra antik kentleri gezilerek şehirlerin tarihleri hakkında bu antik kentlerde çalışmaları sürdüren ekip üyelerinden bilgiler alındı. Bunların yanısıra önemli heykeltraşlık eserlerini kolleksiyonlarında barındıran Antalya Müzesi’ni ziyaret eden Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, geçtiğimiz aylarda Perge’den kaçırılıp Amerika Birleşik Devletleri’ne giden ve sonuçta Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nden de geri alınan ve Antalya Müzesi’ne kazandırılan “Yorgun Herakles” heykelini de görme şansı buldular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube