Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2012 Çarşamba

Osmancık Ömer Derindere MYO’da İstiklal Marşının Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. Yıldönümü dolayısıylaOsmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma” programı düzenlendi. Etkinliğe Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. S. Oğuzhan KIVRAK, yüksekokulumuz yöneticileri, akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen programda konuşma yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. S. Oğuzhan KIVRAK, İstiklal Marşı’nın kabul edilme süreci ve Mehmet Akif ERSOY hakkında bilgiler aktardı. Öğr. Gör. Aytaç ALTAN ise Mehmet Akif ERSOY’un hayatı, İstiklal Marşı’nın nasıl kaleme alındığı ve kabulü hakkında slayt gösterileri eşliğinde sunum gerçekleştirdi. Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Ali İhsan ÖZDEMİR, Elif SORUKLU, Cenker KEÇECİ, Hasan ÇELİK, Samet ARSLANER tarafından ise Mehmet Akif ERSOY’a ait şiirlerin okunduğu programda 91 yıl önce yaşanan coşku yeniden yaşatıldı. Program öğrencilerin İstiklal Marşımızın tamamını okunmasının ardından sona erdi.