Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2012 Çarşamba

Osmancık Ömer Derindere MYO’da ‘Kadınlar Günü’ Etkinliği

Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği düzenlendi. Öğretim Görevlileri, İdari Personel ve Öğrencilerin katıldığı programda Öğr. Gör. İlknur KILIÇ tarafından “Türkiye’de Kadın Haklarının Tarihsel Gelişimi ve Yasal Dayanakları”, Öğr. Gör. Nazlı PEHLİVAN YİRCİ tarafından “Kadına Şiddetle Toplumsal Mücadele”, Öğr. Gör. A. Erkan CİHANGİR tarafından “Dünya Kadınlar Gününün Tarihçesi”, Öğr. Gör. Aytaç ALTAN tarafından da “Türk Kadınının Kurtuluş Savaşındaki Yeri” başlıklı sunumlar yapıldı. Etkinlikte ayrıca ‘Günümüzde Kadına Şiddetin Sebepleri ve Topluma Olumsuz Etkisi’ üzerine öğrencilerle söyleşi gerçekleştirildi. Ailenin ve toplumun temelini oluşturan, hayatımızın her anında gösterdikleri fedakârlık, sevgi ve hoşgörü ile baş tacımız olan kadınlara uygulanan eşitsizliğin, haksızlığın ve şiddetin yaşanmadığı bir gelecek temennisiyle program sonlandırıldı.