Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2012 Perşembe

Hitit Üniversitesi Kadına Yönelik Çalışmalar Kulübü“Akademisyen Gözüyle; Her Koşulda Kadın”

      Hitit Üniversitesi Kadına Yönelik Çalışmalar Kulübü tarafından 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında 9 Mart 2012 ‘de düzenlenen  “Akademisyen Gözüyle; Her Koşulda Kadın” Çalıştayı  Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

     Çalıştaya;  Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Meslek Yüksekokulu  Müdürü Menderes Suiçmez, T.C. Çorum Valiliği Çekirdek aile ve Kadından Sorumlu Koordinatör Sibel Meroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü, Çorum Sanayi Odası İl Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Yasemin Kefçeli  ve akademisyenler ile üniversite öğrencileri katıldı.  

    Kulübün Danışmanı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hülya Çağıran Kendirli’nin oturum başkanlığını yaptığı bu etkinlikte Fen Edebiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz  Hitit ve Kadın, İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. İclal Arslan İslamiyet  ve Kadın, Çorum Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Tuğba Gülen Cumhuriyet ve Kadın konusunu işlediler. Ayrıca Av. Burçin Solmaz Polat Yeni Medeni Kanunu, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Nihal Gökçe 2012 Dünya Bankası Raporu Çerçevesinde Cinsiyet Eşitliği ve   Kalkınma, İskilip Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Gülşen Aslan Elkıran Sanat ve Kadın ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Canan Bastık Spor ve Kadın konularına değindi.

   Hitit Üniversitesi Kadına Yönelik Çalışmalar Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Çağıran Kendirli, bu çalıştay ve yapacakları diğer etkinliklerle birlikte amaçlarının; Kadın olmanın bilincinde ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanında, Hitit Üniversitesinde okuyan Türk Kadınının ve dolayısıyla ülkenin gelişimine katkıda bulunmak, kadınların toplum içindeki konumunun farkındalığını ortaya koymak, bu konuda gerekli eğitim, seminer ve konferanslar düzenleyerek önce Hitit Üniversitesi bünyesinde sonra Çorum genelinde geliştirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu söyledi.

    Çalıştayın sonunda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan; kadının toplumdaki önemine dikkat çeken bir konuşma yapmasının ardından, sunumları  gerçekleştiren akademisyenlere çiçek vererek, teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube