Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2012 Perşembe

İlahiyat Fakültesi’nde "Kariyer Günleri" Etkinlikleri

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ‘Kariyer Günleri’nin ilki 8 Mart 2012 Perşembe günü saat 15.30’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. "Kariyer Günleri -1" adı altında öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyer seçimlerine rehberlik etmesi için planlanan etkinlikler serisinin ilkine öğrencilerin katılımı yoğun oldu. ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ile Kişisel Gelişim Öğrenci Kulübü tarafından düzenleniyor.

Programının açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferit USLU ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. USLU konuşmasında, Kariyer Günleri etkinliklerinin İlahiyat Fakültesi’nde ilk kez düzenlendiğini ve amacının öğrencilere mezuniyet sonrası meslek seçimlerinde rehberlik edecek bilgiler vermek olduğunu belirtti.  Etkinliklerin, haftada bir kez olmak üzere, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan dört konferanstan oluşan bir seri halinde gerçekleşeceğini belirten Dekan Yardımcısı USLU sözlerine şöyle devam etti:

 ‘Lisansüstü eğitim-öğretim ile ilgili bilgilerin verileceği ilk haftadan sonra ikinci konferans öğretmenlik ile ilgili pedagojik formasyon konusunda Fakültemiz Din Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem KORUKÇU tarafından verilecek. 15 Mart 2012 Perşembe günü gerçekleşecek olan bu konferansı 23 Mart Perşembe günü ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) ile Araştırma Görevlisi Yetiştirme hakkında bilgilerin verileceği bir konferans izleyecek. Bu konferansı ÖYP Programı ile Fakültemizde Araştırma Görevliliğine atanan Arş. Gör. Ömer DİNÇ ve Arş. Gör. Samet BİLGİN verecekler. Son konferans vizelerden sonra gerçekleşecek. Bu konferans Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Bursu aracılığıyla Araştırma Görevlisi Yetiştirme Programı hakkında olacak. Konferansı adı geçen program ile Fakültemize Araştırma Görevlisi olarak atanmış olan Araştırma görevlileri Fatma Nur BEDİR, Hüseyin Taha TOPALOĞLU ve Nurullah Haydar YURDUSEVEN verecekler.’

Doç. Dr. Ferit USLU’nun konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup COŞTU Lisans Üstü Eğitim Öğretim konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Yüksek Lisans ve Doktora Programları hakkında bir sunu gerçekleştiren COŞTU, Yüksek Lisans Ve Doktora Programlarının amacı, kapsamı, başvuru koşulları, ne zaman başvurulacağı, mülakat sınavı ve benzeri konularda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren bilgilendirme toplantısına öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdikleri, konferansı sonuna kadar dikkatle dinledikleri gözlendi. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube