Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2012 Salı

İlahiyat Fakültesi’nde Çanakkale Şehitlerini Anma ve Hatim Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Arap Dili ve Kültürü Kulübü ve Siyer Kulübü işbirliğinde 19 Mart 2012 Pazartesi günü İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Çanakkale Şehitlerini Anma ve Hatim” programı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Çorum Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki GÜL, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ, üniversitemiz akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Çanakkale Zaferi’ni anlatan çok sayıda şiir ve slayt gösterisi gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İhsan HACIİSMAİLOĞLU “Her milletin tarihinde o milletin kaderini belirleyen dönüm noktaları vardır. İşte Türk Milletinin, Anadolu insanının kaderini belirleyen en önemli dönüm noktası Çanakkale’dir” dedi. “Tarih sayfalarına baktığımızda tüm milletimiz adına göğsümüzü kabartan pek çok hadiseye rastlamaktayız. Bu hadislerden bir tanesi de yalnızca Türk tarihinde değil, binlerce yıllık dünya tarihinde bir eşine daha rastlamadığımız, 18 Mart 1915 günü yaşanmış olan Çanakkale zaferidir” diyen HACIİSMAİLOĞLU, “Mehmet Akif ERSOY’un duası; ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın…’ olmuştur” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gerçekleştirilen konuşma sonrası Ortaköy Müftüsü Adnan Zeki BIYIK’ın seslendirdiği kahramanlık türküleri ile konuklar duygulu dakikalar geçirdiler.

Program Çorum Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki GÜL tarafından katılımcılara plaket verilmesinin ardından sona erdi.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube