Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2012 Perşembe

Üniversitemizde Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizde Nevruz 21 Mart 2012 Çarşamba günü düzenlenen “Türk Tarihinde Nevruz/Yenigün” konulu konferans ve şenliklerle kutlandı. Düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, üniversitemiz yöneticileri, akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 “Türk Tarihinde Nevruz/Yenigün” adlı konferansta konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAKAN; nevruzun kelime anlamı ve tarihten bugüne kutlandığı coğrafya hakkında bilgiler verdi.” Nevruzun Türk ve İslam Tarihi’nde çeşitli şekillerde değerlendirildiğini ifade eden BAKAN, nevruzun bir bayram, baharın başlangıcı, barışın ve kardeşliğin simgesi olduğunu vurguladı. Selçuklular ve Osmanlı Devleti zamanında da nevruzun var olduğunu belirten BAKAN, Selçuklular’da takvim başlangıcı olarak nevruzun kabul edildiğini, takvimi hazırlayanlara da “Nevrûzî” adıyla bahşiş verildiğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın nevruz ateşini yakmasıyla başlayan şenliklerde ise Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi’nin sunmuş olduğu Gaziantep yöresine ait folklor gösterisi oldukça beğeni topladı. Üniversitemiz personelinin ve öğrencilerin doyasıya eğlendiği program pilav ikramının ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube