Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2012 Salı

Üretimden Tüketime Kooperatifçilik Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz ve  Çorum Ziraat Mühendisleri Odası  İşbirliğiyle 10 Nisan 2012 tarihinde saat 14.00'de  Turgut Özal İş Merkezinde  "Üretimden Tüketime Kooperatifçilik" adlı bir panel  düzenlendi. Panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU, İİBF Dekan Vekili ve Sosyal Bilgiler Ens. Müdürü Prof. Dr. Gülen Elmas ARSLAN, üniversitemiz öğretim üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası Çorum Temsilcisi Yusuf ŞAHİNBAŞ, ZMO Genel Başkanı Dr. Turhan TUNCER katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN'ın açılış konuşmasını yaptığı panelin oturum başkanlığını Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet ŞAHİNÖZ yaptı. Genel olarak tarımsal üretim sisteminin çiftçi örgütlüğü içerisinde adil olarak devamlılığın sağlanmasında ve buna bağlı olarak sağlıklı ucuz tüketici haklarına uygun bir tüketimin yaygınlaşmasında kooperatiflerin nasıl işlevsel hale getirilebileceğinin tartışıldığı panelde Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehibe ALBAYRAK, tarımsal ürün piyasalarında kooperatiflerin yeri üzerine sunum yaptı. FİSKOBİRLİK Genel Müdür Vekili Tuncer KASAPOĞLU, tarım satış kooperatiflerinin Türkiye ekonomisi açısından önemi üzerinde durdu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan GÜNEŞ Tarım işletmelerinin finansmanı ile kooperatifçilik ilişkisi üzerinden bir sunum gerçekleştirdi. Panel, kooperatifçiliğin tüketim sürecindeki boyutları üzerine ve tüketim kooperatiflerine değinen Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan ÇAKAR'ın konuşması ile sona erdi.  Panelin ardından kapanış konuşmasını Vali Yardımcısı Hacı Osman EBİLOĞLU yaptı. Panelin sonunda panelistlere sunumlarından dolayı plaket takdimi gerçekleştirildi.