Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2012 Cuma

OKA Kalkınma Kurulu Çorum İli Üyeleri İle Toplantı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, 12 Nisan 2012 tarihinde üniversitemizde Orta Karadeniz Kalkınma Kurulu (OKA) Çorum ili üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Üyelerin çoğunluğunun katılımıyla düzenlenen toplantıda öncelikli olarak, TR 83 bölgesinde faaliyet gösteren OKA’nın teknik ve mali destek programlarından Çorum ili olarak en üst düzeyde ve en etkili nasıl yararlanabiliriz sorusuna cevap arandı. İlimizdeki içsel potansiyellerin ön plana çıkarılması ve bunun TR 83 bölgesindeki paydaşlarımız olan Amasya, Tokat ve Samsun illeri içinde fayda sağlayacak verimlilikte yapılması ise toplantıda ele alınan bir diğer konuyu oluşturdu.

Tarım, eko-turizm, doğa turizmi, tarih ve kültür turizmi gibi ortak potansiyellerin bulunduğu alanlarda söz konusu illerin birlikte hareket etmesinin ve daha kapsamlı projeler üretmesinin bölgede paydaşlık ve katılımcılık duygusunu artıracağı ve kalkınma sürecine katkı sağlayacağı düşüncesine vurgu yapıldığı toplantı, düzenlenen yemeğin ardından sona erdi.