Yayınlanma Tarihi: 02 Nisan 2012 Pazartesi

Halil BAKLAN Tecrübelerini Sungurlu Meslek Yüksekokulu Öğrencileriyle Paylaştı

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Kariyer Konferansları” programının bu haftaki konuğu BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Halil BAKLAN oldu. Etkinlikte BAKLAN ve şirketin Yönetim Danışmanı ve Eğitim Uzmanı Dr. Naci ÇUHACI Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluştu.

Düzenlenen programa, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan KÖR, Hitit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş BAHÇECİ, Yüksekokul öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Halil BAKLAN konuşmasında; kolay iş olmadığını, başarının kolay kazanılmadığını, iyi işletmecisi olmayan firmaların batmaya mahkum olduğunu belirtti. Halil BAKLAN, öğrencilere; teorik ve pratik açıdan kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini, hedefsiz başarı olamayacağı için hedeflerinin büyük tutmalarının önemini vurguladı. Ayrıca, Meslek Yüksekokullarının önemine dikkat çeken Halil BAKLAN, işletmelerin iyi yetişmiş kalifiye ara elemana çok ihtiyaç duyduğunu, firmaların, işe alımlarda, mezunların diplomalarına değil başarı ve kalitelerine baktıklarını belirtti.

BAKTAT Yönetim Danışmanı ve Eğitim Uzmanı Dr. Naci ÇUHACI ise yaptığı sunumda, zamanın önemine dikkat çekerek; zamanın paradan daha değerli olduğunu, kaybedilen paranın tekrar kazanılabileceğini, fakat kaybedilen zamanın tekrar geri döndürülemeyeceğini, bu nedenle de herkesin zamanı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerden asla vazgeçmemelerini isteyen Dr. Naci ÇUHACI, ne iş olursa olsun, mesleğini sevmeyenlerin asla başarılı olamayacağını vurguladı. ÇUHACI, öğrencilerden yaz tatillerini ve stajlarını iyi değerlendirerek tecrübelerini artırmalarını, yenilenmenin ve öğrenmenin sonunun olmadığını, bu nedenle başarılı olmak için kişilerin sürekli kendilerini yenilemeleri gerektiğini söyledi. İş hayatında, etkili iletişim, liderlik, takım çalışması, teknoloji kullanımı, yabancı dil, problem çözme, risk yönetimi gibi özelliklerin aranan nitelikler olduğunu belirten Dr. Naci ÇUHACI, “bugün dünden daha iyi olmak zorundayız, yarın da bugünden daha iyi olmak zorundayız” dedi.

Yüksekokul öğrencilerinin yoğun katılım ve ilgiyle izledikleri program sonrasında Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF tarafından BAKTAT adına Halil BAKLAN’a teşekkür plaketi takdim edildi. Program çıkışında BAKTAT tarafından hazırlanan hediyeler Yüksekokul öğrencilerine dağıtıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube