Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2012 Salı

Nijerya Yatırım Bakanlığı Müsteşarı Aminu Suleman TAKUMA'dan Üniversitemize Ziyaret

24 Nisan 2012 Salı günü Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney ve Nijerya Yatırım Bakanlığı Müsteşarı Aminu Suleman TAKUMA, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN'ı makamında ziyaret ettiler.

Türkiye’de bulunmasının iki nedeni olduğunu ifade eden TAKUMA, ‘‘Bunlardan ilki Türkiye’deki KOBİ sistemini tanımak ve Nijerya’ya adapte edilmesinin yollarını aramak. Diğeri de Mayıs veya Haziran ayı içerisinde Türkiye’deki yatırımcıları Nijerya’ya davet etmek. Çorum’a yaptığım ziyaret, her iki amacım için de oldukça verimli geçti’’ diye konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN da Takuma’ya Üniversitemiz hakkında bilgiler aktardı. Üniversitemizdeki öğrenci değişim programlarından bahseden Rektör ALKAN, Nijerya ile çeşitli konularda işbirliği yapabileceklerini ifade etti. Türkiye’deki sağlık sektörünün oldukça geliştiğini dile getiren Rektör ALKAN, Nijerya’dan gelecek öğrencilerin Üniversitemizdeki Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde yetiştirilebileceğini kaydetti. İngilizce ve Türkçe olmak üzere seçmeli bölümler de açılabileceğini, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini belirten Rektör ALKAN, ‘‘Çorum’a gelecek olan yabancı öğrenciler ilimize güzellik katacaktır, Hitit Üniversitesi'nde Afrikalı öğrenciler de eğitim alsın istiyoruz. Bu konuda yapılacak her türlü işbirliğine açığız’’ şeklinde konuştu.

Ziyaretten sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Nijerya Yatırım Bakanlığı Müsteşarı Aminu Suleman TAKUMA'ya Güneş Kursu takdim etti.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube