Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2012 Salı

Üniversitemiz Öğretim Elemanları, Öğrencilerle Boğazkale’de Hitit Yolunu Gezdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Boğazkale Kaymakamı Murtaza DAYANÇ, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza SOYSAT, öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte 21-22 Nisan 2012 tarihlerinde Boğazkale’de düzenlenen geziye katıldı. Gezinin ilk günü, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri Cengiz AŞIKOĞLU’nun ev sahipliğinde Aşıkoğlu Turistik Dinlenme Tesisleri’nde kalarak Boğazkale’de incelemelerde bulundular. Hitit Yolu yürüyüşü sabah kahvaltısının ardından Dinlenme Tesisinden başlanarak, OKA’nın destekleriyle Boğazkale Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Mesire Alanına kadar devam etti.  Burada geziye katılan konuklara yemek ikramında bulunuldu. Gezi kapsamında, Turizm Haftası nedeniyle Çorum İli genelinde ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı “Kara Kalem Resim Yarışması”dan seçili eserlerden oluşan resimlerin ve el sanatlarının sergilendiği Boğazkale Belediyesinin restore ettiği “Yöresel El Sanatları Sergi Evi” de gezildi.  Etkinlikte, üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin Boğazkale’de yer alması ve burada gerçekleştireceği çalışmalarla ilgili konular ve işbirlikleri kapsamında projeler görüşüldü.  Gezinin sonunda Rektör ALKAN, desteklerinden dolayı Boğaziçi Kaymakamı DAYANÇ, Belediye Başkanı SOYSAT’a ve Aşıkoğlu Turistik Dinlenme Tesisleri Sahibi AŞIKOĞLU’na teşekkür etti. Hitit Yolu’nun doğayla ve tarihle iç içe atmosferinde geçen gezide konuklar hem çevreyi inceleme hem de hoşça vakit geçirme fırsatı buldu.