Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2012 Salı

Üniversitemizde Değerler Eğitimi Konulu Konferans Verildi

Hitit Üniversitesi ile Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle “Değerler Eğitimi” konulu bir konferans verildi. Konferans 19 Nisan 2012 Perşembe akşamı saat 19’da Turgut Özel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Çorum halkının da yoğun ilgi gösterdiği konferans, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN'ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında değerler eğitiminin önemi üzerinde duran ve faydalı olacağına inandıkları bu tür etkinlikleri Hitit Üniversitesi olarak sürdüreceklerini ifade eden Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, sözlerinin sonunda konuşmacı olarak davet edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN’a Ankara’dan gelerek bu konferansı verdikleri için teşekkür etti.

Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Batılı kaynaklardan Türkçeye çevrilerek sunulan bazı kavram ve değerlerin aslında Türk kültür ve tarihinde zaten var olduğunu vurgulayarak kendi öz değerlerimizi hatırlayıp yeniden canlandırmamız gerektiği üzerinde durdu. Ayrıca bugünkü Türk toplumunda en önemli meselenin eğitim olduğunu belirterek öğrencilerin birer yarış atı haline getirildiğini ve bu yüzden bilginin içselleştirilemediğinden, davranışa dönüşemediğinden şikâyet etti. Özellikle çocukların oyun yoluyla eğitiminin bu bakımdan önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, bu anlamda okul öncesi eğitime öncelik verilmesinin yerinde olduğuna işaret etti. Dede Korkut Hikâyeleri başta olmak üzere birçok örnek davranışın izlerini kendi kaynaklarımızda aramayı salık veren YAMAN, konuşmasının sonunda dinleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN tarafından Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN’a “Değerler Eğitimi” konulu konferansa katılımından ve katkısından dolayı bir plaket takdim edildi.

Konferansa dinleyici olarak katılanlar, salon dışında kurulan kitap standı sayesinde Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN’ın kitaplarını imzalatma imkânını da buldular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube