Yayınlanma Tarihi: 26 Nisan 2012 Perşembe

"Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu" Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Ekonomi Kulübü tarafından 25 Nisan 2012 Çarşamba günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’un konuşmacı olarak katıldığı “Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN,Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN, Üniversitemiz akademisyenleri, çok sayıda öğrenci ile HAS Parti üyeleri katıldı.

Konferansta Dünyadaki küresel krizlere değinen KURTULMUŞ, “Krizlerin nedenini 3 kıtada hâkim olan modern batı dünyasının çıkarmış olduğu krizlerdir. Aynı değerler içinde kalmak için bu krizlerden kurtulmak mümkün değil, bu krizlerden kurtulmak için yeni bir paradigmaya yeni çıkış yollarına ihtiyacımız var” dedi.

“Medeniyetin 3 bakış açısını tespit etmemiz gerekiyor” diyen KURTULMUŞ,“Dünya bize emanettir ve görevimiz geleceklere bu dünyayı en şekilde bırakmaktır. Sizler sizden sonrakilere bu dünyayı en iyi şekilde bırakacaksınız” dedi.

Batı medeniyetinin en yükseldiği dönem 20. yy olduğunu ifade eden Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, bu dönemin hala devam ettiğini belirtti. Bu dönemin 3’e ayrılabileceğini söyleyen KURTULMUŞ,“İlki birinci dünya savaşıdır. Bugün ne varsa 2. dünya savaşında kurulan şartlarla inşa edilmiştir. 1945 ile 1990 arasındaki 45 senelik dönem soğuk savaş denilen süreçtir. Bu dünya sisteminin 45 yıllık dönemde ülkeler olağanüstü sanayileşmiştir” dedi.

Dünyadaki silahlanma tutarının 1,5 trilyon dolar ve dünyadaki 7 milyar insanın 3,5 milyarı için gelirin 2 dolar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, “Gün gelecek muhtemelen dünyadaki zengin çocukları uzaydaki tatil köylerinde tatillerini gerçekleştirecekler. Bugün geldiğimiz dünya her bakımdan eşitsizliğin hâkim olduğu bir düzenin olduğu dünya haline geldi” dedi.

Program sonrası Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, etkinliğe katılan öğrencilerin büyük bir heyecanla dinlediklerini ifade ederek, konferansın oldukça faydalı olduğunu belirtti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ise HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’a değerli katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube