Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2012 Cuma

Üniversitemizde “Erasmus Oryantasyon Programı” Düzenlendi

2012-2013 akademik yılı güz döneminde Erasmus Programı’ndan faydalanmaya hak kazanan ve böylelikle yurtdışında çeşitli ülkelerde eğitim görecek öğrencilerimiz için 03.05.2012 tarihinde Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından Oryantasyon Programı düzenlendi. Program, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Okt. Özge AKSOY’ un ‘Erasmus Öğrencisi Olmak’ konulu sunumu ile başladı. Sunumda öğrencilere bundan sonra hangi prosedürleri gerçekleştirmeleri gerektiği ve adaptasyon süreçleri hakkında bilgi verildi ve öğrencilerin Erasmus ile ilgili soruları yanıtlandı. Programda öğleden sonra Doç. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK tarafından ‘Kıbrıs Meselesi 1570-2012’ konulu sunum gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAKAN ‘1915 Yılı Olayları-Tarihte Türk-Ermeni İlişkileri’ konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Programın bir parçası olarak günün sonunda ‘Erasmus Tanışma Partisi’ gerçekleştirildi. Bu etkinlikte öğrenciler Üniversitemiz Sosyal Tesisi’nde daha önce Erasmus Programı’ndan faydalanan öğrenciler ile bir araya geldi ve edindikleri tecrübeleri birbirlerine aktarma imkânı buldular.