Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2012 Pazartesi

MYO Otomotiv Teknoloji Programı Öğrencileri Genpower Jeneratör ve Yiğit Akü Fabrikalarına Teknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı’ndan 15 öğrencinin katılımıyla 30.05.2012 tarihinde Genpower Jeneratör ve Yiğit Akü Fabrikalarına teknik gezi düzenlendi. Gezi sonrasında 2. Türkiye Büyük Millet Meclisimüzesi ziyaret edildi.

Otomotiv Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencilerinin Jeneratör ve Akü imalatı ile ilgili incelemelerde bulunmaları ve mesleki alanları ile ilgili uygulamaları yerinde görebilmeleri için düzenlenen gezide öğrencilere bölüm öğretim görevlileri Seyfi POLAT ve Derviş EROL eşlik etti.

Genpower Jeneratör Fabrikası sosyal hizmetler müdürü Ali ÇOLAK tarafından karşılanan grubaGenpower Jeneratör Fabrikası hakkında kısa bilgiler verilerek geziye geçildi. Öğrenciler imalat hattı ve üretim bantlarını gezerek,jeneratörlerin montaj süreci ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar. Geziye katılan öğrenciler fabrika yetkililerine merak ettikleri konular hakkında sorular yönelttiler.

Gezinin ikinci bölümünde Yiğit Akü Fabrikası insan kaynakları departmanı yetkilileri Metin ÖZDOĞAN ve Murat ESER tarafından karşılanan gruba,Yiğit Akü Fabrikasınıntarihsel gelişimi hakkındabilgiler verildi. Daha sonra teknik geziye geçildi. Öğrenciler imalat hattı ve üretim bantlarını gezerek,akü üretim süreci ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar.

Geziye katılan öğrenciler,teknik gezinin değerlendirmesini yaparak, oldukça öğretici bir gezi olduğunu ve kariyer planlarını da tekrar gözden geçirme fırsatı bulduklarını belirttiler. Genpower Jeneratör Fabrikası, Yiğit Akü Fabrikası ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisimüzesini gezen Üniversitemiz öğrencileri, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKANve Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Menderes SUİÇMEZ’ekendilerine okulda edindikleri teorik bilgilerin pratikteki uygulamalarını fabrikalarda görme imkânı sağladıkları için teşekkür ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube