Yayınlanma Tarihi: 14 Ağustos 2012 Salı

Tarihi Dulkadiroğulları Konağı'nın Selamlık Bölümü Üniversitemize Verildi

Tarihi Dulkadiroğulları Konağı'nın Selamlık Bölümü 14 Ağustos 2012 Salı günü Boğazkale Kaymakamlığı’nda imzalanan protokol ile Üniversitemize tahsis edildi. Söz konusu anlaşma gereği tarihi konak Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kullanılacak.

Boğazkale Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Boğazkale Kaymakamı Murtaza DAYANÇ, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza SOYSAT, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet ÜNAL, Çorum Müzesi Müdürü Dr. Önder İPEK katıldılar.

Devir Sözleşmesinin ardından konuşma yapan Boğazkale Kaymakamı Murtaza DAYANÇ, “2010 yılında başlayan yoğun bir çalışmanın ardından Tarihi Dulkadiroğulları Konağının restorasyonunun tamamlandığını ve kullanıma hazır hale getirildiğini ifade etti. Bu tarihi yapının Selamlık bölümünün Hitit Üniversitesine tahsis edilmesinin İlçemize olumlu yönde çok şeyler katacağını düşünüyoruz. Hem Üniversitemiz hem de ilçemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ise adını Hititlerden almış bir üniversite olarak Hitit Başkenti’nde böyle bir bölüm açma fikrinin kendilerine sunulduğunda tereddütsüz olarak evet dedikleri ve çok arzuladıkları bir olayın gerçekleşmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Daha sonra tarihi konakta incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. ALKAN, gerekli çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tarihi konağa taşınacağını ifade etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube